U Požarevcu svečano otvorena 62.”Trka kroz Srbiju”

U Požarevcu svečano otvorena 62.”Trka kroz Srbiju”

Foto: Urban City // I.P.

U centru Požarevca danas u 17 časova svečano je otvorena 62. biciklistička “Trka kroz Srbiju”.

Na svečanom otvaranju gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović između ostalog je rekao da je saradnja koju Grad Požarevac ima sa organizatorima “Trke kroz Srbiju” i Biciklističkim savezom Srbije u prošlosti dala sjajne rezultate.

Foto: Urban City // I.P.

“Sa radošću se prisećamo momenata kada smo bili domaćini etapa, kada je cilj bio u našoj Tabačkoj čaršiji i evo sada kada trka kreće iz nje. Svi ovi događaji doprineli su, i doprinose još uvek, tituli kojom se ponosimo a koja glasi – “Domaćin decenije“, naglasio je Pavlović.

“Za jedan grad to zvanje je najpoželjnija medalja koju možete dobiti. Jer kada gosti pohvale gostoprimstvo jedne kuće, to znači da u njoj žive dobri i plemeniti ljudi. Posebno zadovoljstvo koje u nama izazivaju gosti koji nam dođu uz “Trku kroz Srbiju”, jeste što su predstavnici sporta koji u ljudima budi samo ono najbolje. Takođe nam je drago što na ovim trkama, nakon 29 godina imamo i ekipu pod nazivom Republika Srpska“, dodao je gradonačelnik.

Foto: Urban City // I.P.

Upornost, posvećenost cilju i naporan rad da se do njega stigne jesu odlike svih vas i kao takve želimo da vas predstavimo kao primer svim mladim Požarevljanima. Siguran sam da će sutra, kada trka krene, nakon današnjeg svečanog otvaranja, i mladi i stariji Požarevljani izaći na ulice da vas srdačno pozdrave i požele vam sreću“, zaključio je Pavlović.

Foto: Urban City // I.P.

Trka zvanično startuje u sredu iz centra grada u 12 časova.

Na startu naše najveće biciklističke trke naći će se 20 ekipa sa 120 vozača koji predstavljaju 29 nacija.

Foto: Urban City // I.P.

Ovogodišnja „Trka kroz Srbiju“ ima četiri etape. Prva se vozi 14. septembra od Požarevca do Mionice i duga je 147,6 kilometara.

Organizator Trke je Biciklistički savez Srbije i gradovi domaćini Požarevac, Čačak, Prijepolje i Mionica.

KOMENTARIŠI