U Požarevcu u toku obuka za snajperiste

U Požarevcu u toku obuka za snajperiste

Kasarna "General Pavle Jurišić Šturm"

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu u toku je individualna specijalistička obuka vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka koji se obučavaju za specijalnost snajperiste.

Vojnici se tokom šestonedeljne obuke u kasarni i na poligonima težišno osposobljavaju za realizaciju specifičnih borbenih zadataka i rukovanje poluautomatskom snajperskom puškom 7,9 mm M76 i dalekometnom puškom 12,7 mm M93.

Najviše pažnje se posvećuje temama iz taktičke i vatrene obuke i poznavanju sredstava i opreme roda pešadije. Pravilno maskiranje uz upotrebu priručnih i formacijskih sredstava, kretanje na bojištu, izbor i uređenje zaklona za dejstvo, određivanje elemenata za gađanje i rešavanje vatrenih zadataka najvažniji su sadržaji koje prolaze vojnici na obuci za snajperiste Vojske Srbije.

Pred njima je sada stacionarno logorovanje, u okviru koga će se u terenskim uslovima obučavati za realizaciju široke lepeze zadataka i izvršiti veći broj gađanja, čime će unaprediti i usavršiti svoju preciznost i efikasnost. Za najbolje će biti mesta u stroju profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, za šta vojnici mogu da konkurišu još tokom služenja vojnog roka.

KOMENTARIŠI