Na konferenciji za medije, održanoj 16. maja, povodom potpisivanja ugovora, Dragan Milić je istakao značaj ove saradnje za opštinu Veliko Gradište i svu decu koja se bave fudbalom izrazivši nadu da je to tek početak uspešne realizacije programa. Najavljeno je da će se Prvi letnji fudbalski kamp Selte iz Viga u Velikom Gradištu održati u periodu od 8. do 16. jula 2017. godine, za učesnike od 9 do 15 godina.

Direktor Selta fondacije, Herman Arteta, dodao je da će Selta nastaviti sa razvijanjem ovih aktivnosti, sa svojim trenerima, u cilju dalje međunarodne promocije rada Fondacije.

Kamp ima za cilj da promoviše bavljenje sportom među mladima, a realizovaće ga osoblje Selte zaduženo za programe i pravilan razvoj sportskih i obrazovnih aktivnosti, uz učešće opštine Veliko Gradište i Fudbalskog kluba VGSK.ugovor selta 2

Selta će učesnicima Kampa staviti na raspolaganje svoje trenere i obezbediti sportsku opremu. Puna cena učešća na letnjem kampu iznosi 200 evra bez smeštaja i ishrane (koji će biti ponuđeni od strane koordinatora kampa) dok će za učešće dva brata i članova višečlane porodice cena letnjeg kampa biti 150€ po učesniku, a za učesnike Prvog fudbalskog zimskog kampa Selte u Velikom Gradištu cena će iznositi 100€ po učesniku. Organizatori su omogućili i plaćanje u dve mesečne rate, kako bi Kamp bio što dostupniji mladim fudbalerima.

Tokom četvorodnevnog boravka, predsednik opštine i član UO FK VGSK, Vladimir Štrbac, posetili su Balaidos stadion i Seltine škole fudbala A Madroa U Vigu, a trećeg dana posete sa domaćinima su prisustvovali utakmici Selta – Real Madrid koja se igrala u glavnom gradu Španije.

KOMENTARIŠI