U Španiji potpisan ugovor za Letnji fudbalski kamp Selta u Velikom Gradištu

U Španiji potpisan ugovor za Letnji fudbalski kamp Selta u Velikom Gradištu

Saradnja opštine Veliko Gradište i FK VGSK sa Fondacijom “Selta“ iz Viga, koja je započela početkom ove godine, nastavila se sredinom maja posetom predsednika opštine, Dragana Milića, sedištu ove Fondacije u Španiji gde je, sa presednikom Karlosom Mourinjom, svečano potpisan ugovor za Letnji fudbalski kamp.

Na konferenciji za medije, održanoj 16. maja, povodom potpisivanja ugovora, Dragan Milić je istakao značaj ove saradnje za opštinu Veliko Gradište i svu decu koja se bave fudbalom izrazivši nadu da je to tek početak uspešne realizacije programa. Najavljeno je da će se Prvi letnji fudbalski kamp Selte iz Viga u Velikom Gradištu održati u periodu od 8. do 16. jula 2017. godine, za učesnike od 9 do 15 godina.

Direktor Selta fondacije, Herman Arteta, dodao je da će Selta nastaviti sa razvijanjem ovih aktivnosti, sa svojim trenerima, u cilju dalje međunarodne promocije rada Fondacije.

Kamp ima za cilj da promoviše bavljenje sportom među mladima, a realizovaće ga osoblje Selte zaduženo za programe i pravilan razvoj sportskih i obrazovnih aktivnosti, uz učešće opštine Veliko Gradište i Fudbalskog kluba VGSK.ugovor selta 2

Selta će učesnicima Kampa staviti na raspolaganje svoje trenere i obezbediti sportsku opremu. Puna cena učešća na letnjem kampu iznosi 200 evra bez smeštaja i ishrane (koji će biti ponuđeni od strane koordinatora kampa) dok će za učešće dva brata i članova višečlane porodice cena letnjeg kampa biti 150€ po učesniku, a za učesnike Prvog fudbalskog zimskog kampa Selte u Velikom Gradištu cena će iznositi 100€ po učesniku. Organizatori su omogućili i plaćanje u dve mesečne rate, kako bi Kamp bio što dostupniji mladim fudbalerima.

Tokom četvorodnevnog boravka, predsednik opštine i član UO FK VGSK, Vladimir Štrbac, posetili su Balaidos stadion i Seltine škole fudbala A Madroa U Vigu, a trećeg dana posete sa domaćinima su prisustvovali utakmici Selta – Real Madrid koja se igrala u glavnom gradu Španije.

KOMENTARIŠI