U Srbiji više od 2,2 miliona bespravnih objekata

U Srbiji više od 2,2 miliona bespravnih objekata

U Srbiji ima više od 2,2 miliona bespravno sagrađenih objekata, od čega je do sada popisano skoro 1,4 miliona, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Do sada je ukupno popisano 1.353.463 bespravnih objekata, a samo u januaru ove godine 509.932 objekata, saopšteno je na konferenciji za medije u Vladi Srbije.vlada srbije ozakonjenje 5

Predstavljanju su prisustvovati gradonačelnici i predsednici opština iz lokalnih samouprava koje su najefikasnije sprovele popis, kao i pravnici i arhitekte, angažovani radi bržeg sprovođenja Zakona o ozakonjenju objekata, koji su bili najuspešniji u popisivanju bespravne gradnje.

Na današnjioj konferenciji za medije u Vladi Srbije prisustvovao je i gradonačelnik grada Požarevca Bane Spasović.vlada srbije ozakonjenje 3

Podsećamo da je Darinka Đuran pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Požarevcu održala sastanak sa predstavnicima Braničevskog, Borskog i Pirotskog okruga 20. januara 2017. u Požarevcu o primeni Zakona o ozakonjenju objekata i poručila da je 2017. godina ozakonjenja, u kojoj će Ministarstvo svim lokalnim samoupravama pomagati da ozakone sve stambene i porodične kuće.

KOMENTARIŠI