Foto: Klub KB logo

d r a m, beogradski sint indi pop bend održaće koncert u požarevačkom klubu KB u subotu, 12. novembra sa početkom u 21 čas.

d r a m, sint indi pop bend iz Beograda, debitovao je na sceni sa albumom ”Nećemo promeniti svet” u decembru 2019. godine. Poznat kao bend koji koncerte pretvara u igranke, dram karakteriše melanholična ali plesno orijentisana muzika, povezujući različite svetove u jedno.

Za singl ”Daj mi sve” grupa je u septembru 2020. osvojila prestižnu nagradu ”Milan Mladenović”.

12. septembra 2022. godine bend izdaje drugi studijski album “PREVIŠE SVEGA”, kolekciju najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti, sada kroz spektar sint popa i yugopatetike do vanvremenskih kosmičkih prostranstava sentimentalnosti.

„Hteli smo da budemo ličniji sa tekstovima, da kažemo šta nam se sve dogodilo za ovih skoro 3 godine od izlaska prvog albuma, ali i da opišemo avanture koje nam nekako nisu bile za prvi album. Protekli koncerti, doživljaji iz bekstejdža, žurke po gradu, zajednička bendovska letovanja, sve su to neki momenti kada se događa upravo to – previše svega. Slično je i sa muzikom, promenili smo zvuk, sve je lepršavo, ima dosta sintova, uželeli smo se dugačkih tema na gitarama i klavijaturama. Baš smo jako eksperimentisali do te mere da, iako je kliše reći da nijedna pesma ne liči na prethodnu sa albuma, zapravo to je ovde slučaj. Trenutno smo u fazi snimanja spota za jednu od pesama, imamo baš strava ekipu. Jedva čekamo da vidite sve.“.

d r a m su: Stefan Aćimović (vokal, gitara) Marko Arizanović (klavijature, prateći vokali) i Nikola Grozdanić (bubanj, elektronika).

Karte su u prodaji u klubu po ceni od 500 dinara.

KOMENTARIŠI