U susret 46. FEDRAS-u u Malom Crniću

U susret 46. FEDRAS-u u Malom Crniću

Opština Malo Crniće i svi njeni žitelji 14. oktobra obeležavaju dvostruki praznik – Dan slobode i Praznik kulture. Prazničnim govorima i besedama i podizanjem zastave i zavese označavamo početak pozorišnih svečanosti pod imenom Festival dramskih amatera sela Srbije – FEDRAS.

I ove godine pozorišna scena i opština Malo Crniće će biti ponosni domaćini dramskim amaterima iz cele Srbije. Ponos dolazi od činjenice da će to ove 2017. godine biti najmasovniji od svih dosadašnjih FEDRAS-a, jer će okupiti deset pozorišnih predstava seoskih amatera koji će se takmičiti za nagrade i priznanja.

Paralelno sa tim predstavama će biti izvedeno još toliko predstava iz urbanih sredina, da ne kažemo varoši i varošica. Biće to prilika da se prikaže celovita slika stanja u amaterskom pozorišnom životu naše Srbije.

Ovako koncipirani program FEDRAS-a 2017. godine svakako da ima za cilj da istakne značaj, umetničke domete, ali i širinu amaterskog pokreta u nas.

To ima i želju da ukaže da bi kultura i kulturne manifestacije bile znatno osiromašene, ako bi izostali delovanje, organizovanje i okupljanje pozorišnih, likovnih, literarnih, folklornih i svih drugih ljubitelja i zaljubljenika u smisao bavljenja umetničkim poslovima onih koji u tome vide dodatni smisao životu.

Opština Malo Crniće je već decenijama i saborno mesto, ali i rasadnik talentovanih ljudi, koji u ovoj sredini uživaju poverenje i podršku. Uvereni smo da na selu nema kvalitetnijeg života, bez razvijania kulturno-umetničkih aktivnosti i manifestacija.

KOMENTARIŠI