Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa predsednikom Skupštine Grada Požarevca Bojanom Ilićem obišao je početak radova na asfaltiranju puta ka arheološkom lokalitetu Viminacijum.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je rekao da je ova investicija vredna preko 27 miliona dinara a da se radovi finasiraju preko EPS-a.

Foto: Grad Požarevac

Asfaltiraće se 1.200 metara puta od skretanja za arheološki park kod TE Drmno do samog ulaza na lokalitet Viminacijum. Planirana je zamena asfalta u debljini od 4 cm, na celoj deonici. Na deonici parking prostora TE Drmno vrši se kompletna zamena kolovozne konstrukcije i asfalta. Na ovoj deonici vrši se iskop i izrada gornjih nosećih slojeva od kamena. Asfalt se izvodi u dva sloja ukupne debljine 11 cm. Planira se prikupljanje i odvod atmosferske vode sa kolovoza i propuštanje ispod trupa objektima za odvodnjavanje.

Foto: Grad Požarevac

Ukupna površina asfalta je preko 9.200 metara kvadratnih.

Foto: Grad Požarevac

Spasović je još dodao da će ovo doprineti turističkoj ponudi Grada Požarevca i omogućiće kvalitetniji pristup Viminacijumu koji posećuje veliki broj turista, a u septembru nas očekuje i veliki svetski skup arheologa.

Foto: Grad Požarevac

Na piatnje novinara o odluci Vlade Republike Srbije da gradi treću traku na magistralnom putu od naplatne rampe Požarevac do Golupca, u dužini od 70 kilometara, gradonačelnik Spasović je rekao da je to dobra vest za Požarevac i čitav ovaj kraj i da je on tu informaciju dobio na sastanku sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Izgradnjom ove trake biće omogućen brži, bezbedniji i lakši pristup Požarevcu što je od velikog značaja za sve potencijalne domaće i strane investitore zaključio je Spasović.

KOMENTARIŠI