Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović sa članovima gradskog veća Slavišom Stojkovićem, Darkom Mirkovićem i Daliborom Miljkovićem obišao je radove u ulici Moše Pijade i delu PP odreda, koji se odvijaju od železničke pruge pa do ulice Šeste Ličke sa uređenjem raskrsnice kod Cane Babović.

Na ovoj lokaciji planirana je kompletna rehabilitacija kolovoza i postojećih trotoara sa izgradnjom trotoara sa desne strane ulice i izgradnjom biciklističkih staza od pruge sa rekonstrukcijom putnog prelaza do ulice Šeste Ličke sa uređenjem kompletne raskrsnice sa ulicom Cane Babović.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović

Faze izgradnje su podeljenje na faze i podfaze zbog lakšeg regulisanja saobraćaja u toku izvođenja radova istakao je zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i zamolio građane za strpljenje zbog otežanog saobraćaja i kretanja pešaka tokom izvođenja radova. Trenutno se izvode radovi na fazi jedan u dužini od 525 metara a faza dva je bila 700 metara, ukupna dužina ovih radova je 1250 metara vrednosti 107 miliona dinara. Ovom investicijom grad će dobiti potpuno novi izgled ulice koja je veoma prometna zato što ona predstavlja ulazak iz Istočne Srbije u Požarevac. Dužina trotoara biće 1,5 do 2 metra sa obe strane a takođe biće urađeno i zelenilo duž ove ulice. Pavlović je podsetio da se za izradu ove ulice dugo čekalo zato što je postojao čitav niz investicija koje su joj prethodile od izgradnje kišne kanalizacije, izgradnje toplifikacione mreže u jednom delu kao i zameni azbestno cementnih vodovodnih cevi takođe u jednom delu ulice. Ova prometna ulica će biti širine 6,5 metara, on očekuje da će za mesec dva biti gotova ulica a na dužinu radova je uticalo i vanredno stanje.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI