PODELI

Država će sutra početi isplatu minimalnih zarada za zaposlene u privatnim firmama koje su se prijavile za pomoć države. Minimalac, koji iznosi nešto više od 30.000 dinara, dobiće nešto više od milion zaposlenih, a za tu namenu država će uplatiti oko 32 milijarde dinara na račune 232.000 preduzeća koja su se prijavili za pomoć.

Već isti dan, mnogi radnici čije firme odmah izvrše uplatu, mogu očekivati novac na računima. Dosadašnja praksa, pokazala je, međutim, da najveći broj poslodavaca novac uplaćuje dan nakon što novac dobiju od države. Uplaćen novac biće za najveći broj zaposlenih drugi deo junske zarade.

Prva tranša je isplaćana u prvoj nedelji maja, a drugi minimalacmesec dana kasnije. Minimalac koji će država uplatiti sutra biće i poslednji i paketa podrške države.

Više od milion zaposlenih dobiće ukupno po 750 evra pomoći od države i to je deo ekonomskog paketa podrške države vrednog 5,1 milijardu evra. Preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća dobijaju po ceo minimalac, a zaposleni u velikim preduzećima po 15.000 dinara po radniku.

KOMENTARIŠI