U Velikom Gradištu održana „Pasuljijada“

U Velikom Gradištu održana „Pasuljijada“

Foto: Urban City / B.P.

Dunavski kej mirisao na „gradištanac“. U kuvanju pasulja takmičilo se čak 120 ekipa iz cele Srbije, što je rekordni broja učesnika u dosadašnjih 14 godina „Pasuljijade“.

U parku na dunavskom keju u Velikom Gradištu održana je još jedna „Pasuljijada“, sa rekordnih 120 takmičarskih ekipa iz cele Srbije.

Dok su ekipe budno nadzirale svoje kotliće, kuvari Garnizona Požarevac u velikom kazanu kuvali su čuveni vojnički pasulj, koji je besplatno podeljen posetiocima.

– Pasulj spremamo sa junećim mesom, rebrima i slaninom, koje je obezbedila Turistička organizacija. Kuvaju ga naši kuvari, vojni nameštenici, Novica Stošić i Jovica Mišić – rekao je stariji vodnik prve klase Milan Pavlović za Novosti.

Posle tri sata kuvanja, oglašen je kraj takmičenja i počelo je većanje žirija, koji je odlučio da su najbolji pasulj skuvali: Svetomir Petrović iz Velikog Gradišta, Goran Đokić iz Vinaca i Radovanče Živković iz Tribroda. Proglašeni su i pobednici akcije za izbor najlepše bašte i balkona.

U prvoj kategoriji pobedila je Kristina Rače, a u drugoj Nadica Mijatović. Organizacija „Pasuljijade“, 14. po redu, bila je najzahtevnija do sada, jer je u park na keju trebalo smestiti oko 500 članova takmičarskih ekipa. Ipak, sve je odlično prošlo, zahvaljujući vrednoj ekipi Turističke organizacije, koju je predvodila direktorka Dajana Stojanović.

KOMENTARIŠI