U Velikom Gradištu održano savetovanje za poljoprivrednike iz oblasti organske proizvodnje

U Velikom Gradištu održano savetovanje za poljoprivrednike iz oblasti organske proizvodnje

U Velikom Gradištu je 03. februara održano savetovanje za poljoprivredne proizvođače iz oblasti organske proizvodnje, u organizaciji opštine Veliko Gradište i kompanije “Jovanjica“, lidera među domaćim proizvođačima, distributerima i izvoznicima organske hrane.

Savetovanje je otvorila Gordana Jecić, pomoćnica predsednika opštine za poljoprivredu i mesne zajednice, pozdravivši prisutne u ime predsednika i u svoje ime i zahvalivši im na velikom odzivu i interesovanju. Ona je istakla da razvoj organske proizvodnje može doprineti poboljšanju ekonomskog statusa našeg stanovništva te uticati na optimalno korišćenje prirodnih resursa i razvoj turizma što je i cilj lokalne samouprave.

Pomoćnica predsednika je najavila da će opština Veliko Gradište, kao i prethodnih godina, organizovati odlazak na značajnije sajmove u zemlji i inostranstvu kao vid edukacije naših poljoprivrednih proizvođača, ali i savetovanja poljoprivrednih stručnjaka iz oblasti za koje naši poljoprivrednici pokažu interesovanja.

Stručni tim kompanije “Jovanjica“ predstavio je prisutnima uslove za organsku proizvodnju kao što su način setve i primena sredstava za zaštitu bilja te agrotehničke mere koje su primenjive u ovoj proizvodnji, najavivši i mogućnost poljoprivredicima da postanu kooperanti, uz podršku za nabavku neophodnog materijala i sirovina i plasmana proizvoda.

Ovo je bila dobra prilika da se razjasne neke nedoumice iz ove oblasti pa su, Vladan Živojinović, rukovodilac biljne proizvodnje, Nebojša Đurđević, marketing menadžer i Zlatan Popović iz Odeljenja za kooperacije kompanije “Jovanjica“ dali konkretne odgovore na brojna pitanja poljoprivrednih proizvođača.

KOMENTARIŠI