U Velikom Gradištu Pravoslavna Novu godina dočekana u slavljeničkom raspoloženju

U Velikom Gradištu Pravoslavna Novu godina dočekana u slavljeničkom raspoloženju

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru organizovali su opština Veliko Gradište, Turistička organizacija opštine, Kulturni centar Vlastimir Pavlović Carevac, Crkva Svetog Arhangela Gavrila kao i mnogobrojni prijatelji i sponzori dočeka

Građani opštine Veliko Gradište dočekali su Pravoslavnu Novu godinu u slavljeničkom raspoloženju, uz kulturno umetnički program, zabavno muzički program i besplatno posluženje.

Foto: TOVG

Program je počeo u 19 časova u hali sportova. Gradjanima se predstavio ANIP Vlastimir Pavlović Carevac iz Velikog Gradišta spletom narodnih igara, u nekoliko starosnih kategorija. Dva sata kvalitetnog programa oduševio je publiku, a program je sadržao igre i pesme iz cele Srbije. Po završetku programa, gradjani su došli na gradski trg gde je organizovan veliki doček.

Foto: TOVG

Na Žitnom trgu oko 21 čas počeo je program u veselom raspoloženju, uz tradicionalnu zdravicu i zvuke narodnog kola. Posetiocima su služeni sendviči, kuvano vino, rakija i sokovi koji su uz dobru muziku i igru doprineli pravoj novogodišnjoj atmosferi. Uz orkestar “Znalci” Novice Simića igralo se veselo i razigrano kolo, svih uzrasta, sve do ponoći kada je veličanstveni vatromet najavio dolazak Nove Pravoslavne godine. Crkvena zvona označila su početak ponoćne liturgije, a veliki broj građana pridružio se molebanu u crkvi Svetog Arhangela Gavrila. 

Foto: TOVG

U susret praznicima, početkom decembra počela je akcija dekoracije grada. Turistička organizacija opštine Veliko Gradište pokrenula je akciju za izbor najlepše ukrašenog dvorišta, kuće i balkona kao i najbolje dekorisanog izloga u našoj opštini. Komisija je obilazila prijavljene takmičare i ocenjivala angažovanje na prazničnom uređenju. Svi izlozi i dvorišta su fotografisani, a vlasnici istih su svojom maštom i trudom učinili da njihovi objekti bajkovito zablistaju. U konkurenciji mnoštva lepih, pa i prelepih izloga i balkona, suočen sa mnogim dilemama, žiri je imao težak zadatak da oceni najuspešnije.
Najlepše ukrašenu kuću imao je Dragucanović Živorad iz Kumana, svoj balkon najuspešnije je dekorisala Sara Vasić iz Velikog Gradišta a specijalna nagrada za kuću sa najviše ukrasnih detalja u opštini pripala je Drikić Nebojši iz Topolovnika. 

Foto: TOVG

Ove godine najlepši izlog grada imala je “Pekara Ema”, najautentičnije osmišljena dekoracija bila je iscrtana na Pivnici N i D, a najoriginalniji pristup novogodišnje dekoracije sa modernim ukrasnim detaljima imala je radnja Foto Mix.
Nagradjenima će poklone uručiti predsednik opštine u četvrtak 18. januara u 10 časova u svom kabinetu.

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru organizovali su opština Veliko Gradište, Turistička organizacija opštine, Kulturni centar Vlastimir Pavlović Carevac, Crkva Svetog Arhangela Gavrila kao i mnogobrojni prijatelji i sponzori dočeka.

KOMENTARIŠI