U vrtiće i škole u Požarevcu uloženo oko 1,8 milijardi dinara

U vrtiće i škole u Požarevcu uloženo oko 1,8 milijardi dinara

Foto: Urban City / B.P.

Najveća suma bila je namenjena predškolskom obrazovanju, oko milijardu dinara, za finansiranje osnovnih škola izdvojeno je 315, a za srednje 242 miliona dinara.

U tekućoj i prethodne dve godine, u predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje iz budžeta grada Požarevca uloženo je 1,8 milijardi dinara. Ostala sredstva utrošena su za prevoz osnovaca i srednjoškolaca, za nagrade najboljim đacima, za poklon-pakete namenjene prvacima.

– Što se tiče kapitalnih investicionih ulaganja u dečjim vrtićima, u sanaciju i adaptaciju mokrih čvorova i uređenja dvorišta uloženo je 18,8 miliona, a za postavljanje stolarije i laminata 2,57 miliona. Za sanaciju krovova i instalacija za grejanje data su 52 miliona, a za nameštaj za dva objekta 3,4 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Bane Spasović.

Foto: Urban City

Kapitalnih ulaganja ove i prošle godine bilo je i u osnovnim i srednjim školama, u kojima su sređivani krovovi, podovi, stolarija, instalacije, sportski tereni. Najveća ulaganja bila su u OŠ “Sveti Sava” – 6,6 miliona za nove podove, u “Požarevačkoj gimnaziji” – šest miliona za zamenu krovnog pokrivača i u OŠ “Vuk Karadžić” – 5,5 miliona za obnovu zgrade i školskog terena.

Među većim investicijama bila je i adaptacija sanitarnog čvora na prvom i drugom spratu zgrade OŠ “Kralj Aleksandar Prvi”, za koje je izdvojeno 5,3 miliona dinara.

Foto: Urban City

RADOVI

U OŠ “Sveti vladika Nikolaj” u Bradarcu 5,4 miliona dinara uloženo je u rekonstrukciju krovnog pokrivača, a u požarevačkoj OŠ “Desanka Maksimović” 2,9 miliona dinara za sanaciju i zamenu podova u učionicama i hodnicima.

KOMENTARIŠI