Velika količina kiše koja je pala u kratkom vremenu izazvala je brojne probleme na području Žagubice, Čačka, Kragujevca, gde je voda je prodrla u kuće, pomoćne objekte i oštetila mostove.

Tešku noć imali su meštani Krepoljina u opštini Žagubica, gde se izlila Krepoljinska reka i poplavila 30 objekata. Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice noć su proveli sa meštanima i ispumpavali vodu iz objekata.

“Završene su sve intervencije u Krepoljinu, voda se povukla, vatrogasci- spasioci iz Žagubice su uspeli da iscrpe vodu iz svih objekata”, kaže za Tanjug načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić.

Na teritoriji opštine Lučani izlio se Tijanski potok, oštećen je jedan most, poplavljeno 14 pomoćnih objekata, a privremeno su evakuisane porodice iz pet kuća.

“Nakon što se situacija smirila, ljudi su vraćeni u svoje domove. I tu su intervenisali vatrogasci-spasioci, crpljena je voda iz poplavljenih objekata. Završene su sve intervencije”, navodi Nikolić.

Iz korita se izlila i reka Bjelica koja nije ugrozila domaćinstva i objekte, ali je potopila oko 150 hektara poljoprivrednog zemljišta.

U selu Puhovo izlio se Puhovski potok i poplavio prostorije živinarske farme. Nije bilo ugroženih kuća i ljudi.

U Guči je poplavljena upravna zgrada Elektrodistribucije.

Kiša je u Kragujevcu izazvala poplave u devet naselja, jer je došlo do izlivanja Bresničkog i Ilićevskog potoka.

“Naselja Bresnica, Korman i Grošnica su bili najugroženiji. Voda je ušla u 27 objekata. U Bresnici i Grošnici poplavljeno je po deset objekata i u Kormanu je sedam objekata bilo pod vodom”, naveo je Nikolić.

Zbog izlivanja potoka i nanosa stabala i granja dva mosta su bila ugrožena, ali su reakcijom Javno-komunalnog preduzeća u Kragujevcu, mostovi oslobođeni pritiska i na taj način sačuvani.

Nikolić je naglasio da se prati situacija na terenu, jer su najavljene lokalne padavine.

“Naše ekipe dežuraju 24 sata i gde god je potrebno reagovaće i pomoći ljudima”, zaključio je on.

KOMENTARIŠI