Učenički parlament OŠ “Vuk Karadžić“ na humanom delu

Učenički parlament OŠ “Vuk Karadžić“ na humanom delu

Prilikom posete, u znak pažnje za humanost i trud, predsednik je učenicima podelio po knjigu na poklon

Predsednik opštine Veliko Gradišpe, Dragan Milić, priredio je danas prijem za članove Učeničkog parlamenta Osnovne škole “Vuk Karadžić“ iz Majilovca koji su humanitarnom akcijom pomogli porodici Savić iz Kurjača čija se kuća prošlog meseca zapalila.

“Zadovoljstvo mi je što imam priliku da vas primim i što ste i pored svakodnevnih obaveza u školi, uspeli da formirate i Parlament. Organizovali ste dosta stvari za četvoročlani parlament. Najvažnije je što ste, pored toga što ste odlični đaci, pokazali i humanitarnu stranu, što je najbitnije da sutra postanete i dobri ljudi. Ovo je veliki korak koji ste napravili, a lepo je što ste sve sami osmislili. Česitam vama, vašim porodicama i nastavnicima od srca.“, rekao je predsednik Milić.

Učenici, Aleksandra Jovanović, Aleksa Mladenović, Anđela Kojić i Nikolija Stokić, došli su u opštinu pratnji svoje direktorke, Brankice Makuljević i pedagoga Ljiljane Mitić, a prijemu je prisustvovao i opštinski prosvetni inspektor, Sanja Stojadinović.

Foto: Opština Veliko Gradište

Đački parlament je, u cilju pomoći porodici kojoj je izgoreo dom, uspešno organizovao humanitarnu akciju “Ruka koja daje uvek je iznad one koja uzima“ sa priredbom na temu humanosti. Tom prilikom se odazvao veliki broj učenika, njihovih roditelja i nastavnika škole. Sakupili su dovoljnu sumu novca kojom su kupili zamrzivač za Saviće i 28. decembra im uručili pomoć. Mislili su i na dečicu iz te porodice pa su za njih, od preostalog sakupljenog novca, obezbedili dva novogodišnja paketića.

“Ova naša akcija nas motiviše da i ubuduće organizujemo akcije istog konteksta ako za tim bude postojala potreba. Mi mislimo da škola treba da pre svega ističe i razvija humanost, saradnju i slogu među učenicima i zaposlenima.“, kažu đaci humanitarci.

Parlamentarci su pričali o svojim planovima i idejama u čemu ih je predsednik podržao i ponudio pomoć, ukoliko im bude zatrebala. Kako kažu, najveću podršku i pomoć u školi pružile su im direktorka i pedagog. Direktorka Makuljević je istakla i da u Učenički parlament ulaze dobri učenici sa dobrim idejama.

Prilikom posete, u znak pažnje za humanost i trud, predsednik je učenicima podelio po knjigu na poklon.

KOMENTARIŠI