Udario “mercedesom” policajca i vozio ga desetak metara na “šoferki”

Udario “mercedesom” policajca i vozio ga desetak metara na “šoferki”

Foto: MUP

Jedan policajac je povređen jutros kada ga je tokom redovne kontrole saobraćaja u Bulevaru Vojvode Mišića u Beogradu namerno udario i oborio “mercedes” beogradskih tablica, saopštio je Policijski sindikat Srbije.

Patrola je kontrolisala saobraćaj u Bulevaru Vojvode Mišića u Beogradu i oko 3.30 zaustavila automobil “mercedes” beogradskih registarskih oznaka.

Kada je jedan od policajaca prišao vozilu, vozač je naglo dodao gas, udario u noge policajca i bacio ga na haubu. Vozio je sa policajcem na vetrobranskom staklu i nakon desetak metara skrenuo naglo ulevo, pa je policajac pao na zemlju.

Automobil se velikom brzinom udaljio u pravcu petlje na mostu na Adi. Napadač se još uvek nalazi u bekstvu.

Policajac koji je udaren automobilom je zadobio lakše povrede glave i pregledan je na VMA.

Policijski sindikat Srbije upozorava da je ovo drugi napad koji su bahati vozači počinili prema policajcima u poslednjih mesec i po dana.

“Policajci koji čuvaju bezbednost naših ulica i građana moraju da budu zaštićeni, a ovakvi napadi izbegnuti u budućnosti. Zbog toga tražimo da napadač bude najstrože kažnjen, kako bi se dao primer svakom budućem bahatom vozaču i tako zaštitimo živote naših kolega koji rade jedan od najodgovornijih zadataka u državi”, ističe u saopštenju predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

KOMENTARIŠI