PODELI
Foto: Pixabay // ilustracija

B. Đurović, otac N. Đurovića mladića kojem se sudi da je u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu 2019. godine nasmrt izbo prolaznika Miloša Mileusnića, uhapšen je juče u Beogradu jer je lažno prijavio da je policajac koji je uhapsio njegovog sina ranjen u svom stanu, saznaje “Blic”.

lažno prijavljivanje se dogodilo u ponedeljak uveče, kada je Đurović nazvao policiju i Hitnu pomoć i ispričao im da se dogodila pucnjava u stanu u kojem policajac živi.

– On je ispričao da je policajac koji je postupao u predmetu njegovog sina upucan i da je ranjen u svom stanu. Dao im je adresu stanovanja policajca, a nakon što su policija i Hitna pomoć došli na adresu nisu zatekli nikog. Policajac je bio na svom poslu – kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Prema rečima izvora, policija je odmah privela Đurovića.

– Osumnjičeni je uputio indirektne pretnje policajcu i zbog toga je uhapšen. Na teret mu se stavlja ugrožavanje sigurnosti i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati – kaže sagovornik.

Đurović će danas biti saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Inače, ovo nije prvi put da Đurović preti. Naime, kako je pre nekoliko dana izjavio prijatelj žrtve Đurovićevog sina, on mu je slao preteće poruke na Fejsbuku.

– Dok smo skupljali potpise u Požarevcu, što je uredno bilo prijavljeno policiji, pojavio se otac N. Đurovića. Prolazio je pored nas na nekoliko metara, vređao i psovao nas onako kroz zube, mahao prstom… Nije prezao ni od policije koja je uredno bila s nama sve vreme. Nakon jednog suđenja dobio sam preteće poruke od Neđeljkovog oca preko Fejsbuka. Zapretio je kako će me naći, naveo da sam sitna riba, kako ja zapravo nameštam sve njegovom sinu i da sam uputio pretnje njegovoj bivšoj supruzi. Ženi nisam rekao nijednu reč, sve vreme sam se trudio da se naša inicijativa zasniva na zdravom razumu, što sam i uspeo, a to da sam na hodniku pretio njegovoj bivšoj supruzi je jedna velika izmisljotina – ispričao je prijatelj ubijenog Mileusnića.

B. Đurović je u žižu javnosti dospeo krajem 2010. godine, kada se potukao ispred tržnog centra u Požarevcu. On je tada nasrnuo na inspektora rada Gorana Sretenovića, nanevši mu pritom povrede glave. Tuča je izbila kada je Neđeljkov otac, B. Đurović, došao ispred službenih prostorija SDPS, gde je boravio inspektor rada koji je prethodno kontrolisao rad studentske zadruge čiji je B. Đurović vlasnik.

Međutim, nasilnička karijera ovog čoveka počela je nešto ranije. Prema nepotvrđenim informacijama, B. Đurović je prethodno napadao više ljudi, mahom iz svog grada (Požarevca), i to iz različitih razloga.

B. Đurović je ranije došao u sukob sa još jednim inspektorom rada, Pantelijom Miladinovićem, kog je takođe prebio. Zbog toga je osuđen na šest meseci, uslovno na godinu dana i novčanu kaznu. Na meti N- Đurovićevog oca našao se i Slobodan Čudimirović, ugledni požarevački hirurg, koji je od B. Đurović dobio batine, zbog čega je, takođe, bio osuđen, pisao je tada portal Danas.

Sinu preti 40 godina

N. Đuroviću sudi se zbog teškog ubistva. On se tereti da je u januaru 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića kuhinjskim nožem nasmrt izbo studenta Miloša Mileusnića (24).

Nakon hapšenja Đurović je priznao ubistvo, međutim 24 sata kasnije na saslušanju kod tužioca sve je porekao i tvrdio da nije ni bio u blizini mesta ubistva. Za teško ubistvo zaprećena kazna je 40 godina robije, jer se dogodilo pre stupanja novog zakona koji predviđa kaznu doživotnog zatvora.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI