Uhapšen bivši radnik Poreske uprave zbog pranja više od 54 miliona dinara

Uhapšen bivši radnik Poreske uprave zbog pranja više od 54 miliona dinara

Foto: Urban City / B.P.

Policija je uhapsila bivšeg radnika Poreske uprave Novi Pazar osumnjičenog za prevaru i pranje više od 54 miliona dinara.

Uhapšen je F. K. (1968), bivši zaposleni u Poreskoj upravi Novi Pazar, Odsek za računovodstvo, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela prevara u službi i pranje novca, saopštio je MUP.

Sumnja se da je F. K. podnošenjem dokumentacije neistinitog sadržaja dovodio u zabludu ovlašćena lica da po osnovu navodno neosnovanih uplaćenih republičkih administrativnih taksi izvrše povraćaj novčanih sredstava na tekući račun jednog udruženja raseljenih lica čiji je, inače, on zakonski zastupnik.

Kako se navodi, u periodu od 2018. do 2023. godine, bez osnova na račun tog udruženja izvršen je prenos novčanih sredstava u iznosu više od 54 miliona dinara.

Kako se sumnja, F. K. je podizao taj novac koji je koristio za sopstvene potrebe, uz lažno prikazivanje činjenica o poreklu imovine.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

KOMENTARIŠI