Uhapšen gradski menadžer u Požarevcu i direktor Vodovoda /VIDEO/

Uhapšen gradski menadžer u Požarevcu i direktor Vodovoda /VIDEO/

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M.K. (1963), gradskog menadžera Grada Požarevca, i V.S. (1974), odgovorno lice JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita.

Snimak hapšenja pogledajte ispod:

Takođe, uhapšen je i Z.Nj. (1960), odgovorno lice u preduzeću “Telekomunikacija“ iz Blaca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Postoje osnovi sumnje da je M.K. u prostorijama Gradske uprave Požarevac primio 300.000 dinara od Z.Nj., jer je, kako se sumnja, prethodno prilikom javne nabavke za izgradnju južnog sliva kišne kanalizacije koja je sprovedena od strane Gradske uprave Požarevac, u vrednosti od 110.977.010 dinara, počinio službenu radnju koju nije smeo da izvrši.

Naime, M.K. se tereti da je dostavio osumnjičenom Z.Nj. podatke o broju pristiglih ponuda, odnosno da nije pristigla nijedna ponuda, nakon čega je Gradska uprava Požarevac zaključila ugovor o izvođenju radova sa preduzećem „Telekomunikacija“ kao jedinim ponuđačem.

Osumnjičeni V.S., odgovorno lice u požarevačkom JKP „Vodovod i kanalizacija“, tereti se takođe da je od osumnjičenog Z.Nj u jednom ugostiteljskom objektu primio 500.000 dinara, jer je prethodno izmenio uslove konkursne dokumentacije za javnu nabavku za izvođenje radova na vodovodnoj mreži u Požarevcu.

Kako se sumnja, V.S. je po prethodnim instrukcijama Z.Nj. prilagodio uslove javne nabavke preduzeću „Telekomunikacija“, čime je ovom preduzeću omogućeno da zaključi ugovora sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

2 KOMENTARA

  1. Pa tu vam je i onaj lopov Boban Stepic sindikalac koji krade od radnika i vodovoda. Pored toga se busa u grudi i viče ja sam pošten ja sam vam završio ugalj sirotinjo, pozajmice. Vuce Ivana Jovica sa sobom, koji je na P. P. poslovima u jkp vik i preti radnicima kako moraju da predju kod njega u sindikat. A uostalom kako moze Ivan Jovic koji je na P. P. poslovima da dobije pozajmicu od vodovoda u iznosu od 20000 dinara ko je tu zakon prekrsio. Jede se po kafanama i pije na potpis sindikat placa. Bobane lopovčino najveća

  2. Ma nemojte pričati tako o Bobanu Stepiću čuvenemom Stepi švaleru,gde juri udate žene svojih prijatelja,gde se poziva na svog kuma bivšeg direktora Ratića,čovek koji od jedne male plate svaki vikend u gradu se pije na široko a naravno za državne pare,malo ste vi rekli o poštenom naučenom Stepi

KOMENTARIŠI