Uhapšen lekar, nezakonito prepisao više od 4.100 pakovanja hormona rasta

Uhapšen lekar, nezakonito prepisao više od 4.100 pakovanja hormona rasta

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Policija u Kraljevu uhapsila je doktora zaposlenog u Domu zdravlja Jagodina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, i muškarca iz Jagodine, osumnjičenog za to krivično delo u pomaganju, saopštio je MUP.

Sumnja se da je M. M. (65), od 1. januara 2019. do 9. januara 2023. godine, na osnovu dokumentacije lekara specijaliste za koju je znao da je neistinite sadržine, a koju mu je dostavio N. N. (43), tom pacijentu uveo u terapiju lek somatropin, poznatiji kao hormon rasta, i prepisao mu 4.149 pakovanja tog leka.

Lekove ukupne vrednosti oko 105.188.985 dinara N. N. je, kako se sumnja, podizao u apotekama, čime su obojica pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 105.188.985 dinara i za isti iznos oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Oni su uhapšeni od strane pripadnika MUP-a, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i oni će uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

KOMENTARIŠI