Uhapšen osumnjičeni: Pokušaj prevare sa BAKROM na relaciji Požarevac – RTB Bor

Uhapšen osumnjičeni: Pokušaj prevare sa BAKROM na relaciji Požarevac – RTB Bor

Borska policija uhapsila je Č. B. (58) iz Ćuprije, zbog sumnje da je izvršio krivična dela falsifikovanje službene isprave i prevara u pokušaju.

Kako je saopštila policija, osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice jedne firme iz Požarevca, sa kojom je RTB Bor poslovao, u dogovoru sa dva vozača kamiona pokušao da prevari RTB Bor.

 U policijskom saopštenju se ističe da se sumnja da su oni u kamionu za koji su imali otpremnicu na 20 tona bakra, u krug RTB Bor unosili oko 18 tona bakra i oko dve tone vode i odlazili na merenje težine.

– Oni se terete i da su nakon istovara i predaje bakra, ispuštali vodu iz dograđenog rezervoara na kamionu i pre nego što će kamion napustiti krug RTB Bor ponovno odlazili na merenje, kako bi se utvrdilo da je iz kamiona istovareno 20 tona bakra – saopšteno je iz policije.

Osumnjičenom Č.B. se stavlja na teret i da je u službenu ispravu uneo podatak o količini bakra koji nije istinit i takav dokument overio pečatom i svojim potpisom .

Njemu je određen pritvor u trajanju do 48 sati, i on će uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu, a policija je saopštila i da nastavlja rad na ovom slučaju.

Da podsetimo, radnici firme Ineks plus, zadužene za poslove obezbeđenja Rudarsko topioničarskog basena (RTB) „Bor“ , od Nove godine su pratili kamion.

Po rečima Ivana Milosavljevića, regionalnog rukovodiloca ogranka firme Ineks plus u boru, radnici su posumnjali na nezakonite radnje u borskom kombinatu bakra, a prvi znak za to bilo je da kamion koji je dovozio bakar ima specifično vreme ulaska i izlaska iz kruga RTB.

– Radi se o tome da se sumnja da vozilo ima specifičnu konstrukciju i da je posedovalo neku vrstu tanka i da je natankirano vodom ulazilo u krug RTB, a nakon istovare bakra, vršeno je ispuštanje te vode a potom i tariranje, što značimerenje praznog kamiona nakon istovara materijala koji se doveze. U ovom slučaju voda je faktički deklarisana kao baker – izjavio je nedavno Milosavljević.

KOMENTARIŠI