Uhapšen Pacov iz Požarevca – Pretukao svoju maloletnu ćerku (16)

Uhapšen Pacov iz Požarevca – Pretukao svoju maloletnu ćerku (16)

Mlađan Mićić Pacov, Požarevljanin koji je robijao zbog učestvovanja u kriminalnim poslovima zemunskog klana, ponovo je uhapšen, ovoga puta zbog nasilja u porodici, objavio je "Blic".

Kako nezvanično saznaje “Blic”, Mićić je pretukao svoju maloletnu ćerku K. M. (16) u subotu, rano ujutru. Posle uviđaja i saslušanja devojke i nasilnika, policija veruje da je svađa između oca i ćerke nastupila kada se tinejdžerka vratila kući iz noćnog provoda. Najverovatniji scenario je da devojka nije ispoštovala dogovor o izlasku koji je imala sa ocem, pa je Pacov na nju fizički nasrnuo.

– Udario joj je nekoliko šamara i čupao. Povrede nisu naivne, pa je nakon prebijanja morala da pomoć potraži u bolnici – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Mićiću je nakon napada na maloletnu ćerku određeno dvodnevno policijsko zadržavanje. On je u nedelju izveden pred zamenika osnovnog tužioca u Požarevcu, pred kojim je dao iskaz o okolnostima napada.

Podsećamo, posle ubistva premijera Zorana Đinđića, Mićić se našao na listi osumnjičenih i potraga za njim je trajala tri dana. Policija je tada više puta pretresala njegovu kuću u Smoljincu, ogromno zdanje sa bazenom, opasano visokim zidom i obezbeđeno reflektorima i kamerama, kao i njegovu piceriju „Mala Vita“ u Kosovskoj ulici u Požarevcu.

Mićiću je ovo drugo hapšenje u poslednja dva meseca.

On je prethodno u julu pao u obimnoj policijskoj akciji “Ares”, zajedno sa stotinama kriminalaca širom Srbije. Osumnjičen je za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija jer je prilikom pretresa njegove kuće policija pronašla ručnu bombu, pištolje, municiju.

Mićić je na slobodi čekao eventualno podizanje optužnice i suđenje

Sličan scenario dogodio se i 2012, kada je Pacov uhapšen tokom vikend otpusta iz “Zabele”. Tada su u njegovoj kući u Smoljincu pronađene dve tromblonske mine, eksploziv pentrit, tri revolvera, tri pištolja, dve puške, jedan malokalibarski pištolj, dve lovačke puške pumparice, dve automatske puške, jedan automatski pištolj…

Od dilera do nasilnika

Uhapšeni Mlađan Micić zvani Pacov javnosti je poznat još iz vremena akcije “Sablja”, kada je hapšen kao organizator požarevačkog ogranka zemunskog klana, zbog čega je u zatvoru bio do 2014. godine. Mićić je uhapšen sa još šestoricom članova grupe, a kod njih je tada pronađena veća količina ilegalnog oružja, municija različitog kalibra, uređaji za noćno osmatranje, više pari registarskih tablica i nekoliko luksuznih automobila. Prema operativnim saznanjima, Mićić je bio važna karika nekadašnjeg zemunskog klana: bio je glavni distributer heroina u Požarevcu i okolini koji su mu obezbeđivali Dušan Spasojević i Mile Luković.

KOMENTARIŠI