Uhapšen zbog sumnje da je oštetio robne rezerve za više od 600...

Uhapšen zbog sumnje da je oštetio robne rezerve za više od 600 miliona dinara

Foto: Pixabay // ilustracija

Policija je uhapsila muškarca zbog sumnje da je oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 624.500.141 dinar, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Muškarac V. Ć. (1963) iz Novog Sada uhapšen je u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopšteno je iz MUP-a.

Uhapšeni je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva “Žitopromet” DOO Ruma, od 1. januara do 30. marta ove godine, nezakonitim postupanjem oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 624.500.141 dinar, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je da će svi oni koji se usude da na taj način ugroze egzistenciju građana Srbije biti identifikovani, pronađeni i sankcionisani.

“U vremenu u kome se svaki kilogram hrane čuva i od koga zavisi opstanak nacije krađa iz robnih rezervi je otimanje od usta našoj deci i slabljenje države. Krađa iz robnih rezervi više je od privrednog prestupa ili krivičnog dela, to je podlost”, kaže Vulin.

KOMENTARIŠI