Uhapšena majka osumnjičena da je pretukla nastavnicu u školi

Uhapšena majka osumnjičena da je pretukla nastavnicu u školi

Foto: Urban City // B.P.

Policija je uhapsila ženu kojoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna ocenom koja je zaključena njenom sinu, nastavnici uputila pretnje, vređala je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu stomaka.

Uhapšenoj se krivičnom prijavom stavlja na teret da je 13. juna u osnovnoj školi na Novom Beogradu, nezadovoljna ocenom koja je zaključena njenom sinu, uputila oštećenoj nastavnici pretnje po život i telo, vređala ju je, počupala za kosu i zadala joj više udaraca u predelu tela nanevši oštećenoj lake telesne povrede, navodi u saopštenju Tužilaštvo.

Usled radnji okrivljene oštećenoj je, po sopstvenoj izjavi, povređeno ljudsko dostojanstvo i oseća strah za svoju bezbednost, a ujedno je predmetni događaj izazvao i uznemirenost građana, naročito zbog činjenice da se dogodio u osnovnoj školi, dodaje u saopštenju.

Javni tužilac će 15. juna saslušati okrivljenu o svim okolnostima događaja.

“Svesni učestalosti napada na prosvetne radnike Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će predlagati najstrože sankcije i na taj način uticati na bezbednost svih građana i očuvanje obrazovnih institucija”, zaključuje se u saopštenju.

Mediji prenose da ovo nije jedini slučaj napada koji se dogodio na prosvetne radnike tokom jučerašnjeg dana.

“Strože sankcije za nasilje nad nastavnicima”

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da, povodom slučaja u kom je roditelj učenika fizički napao nastavnicu, da Ministarstvo pravde radi na izmenama i dopunama krivičnog zakonika, kako bi sankcije za nasilje bile strože.

Đukić Dejanović je za TV Prva rekla da je, prema informacijama kojima raspolaže, jedna učiteljica juče povređena kada je htela da majci jednog od učenika objasni o čemu se radilo u ocenjivanju njenog deteta, a da se to završilo fizičkim i psihičkim napadom na učiteljicu.

“To je jedna poruka koja zaista pomalo deprimira sve nas koji učestvujemo u naporima da se atmosfera u školama promeni”, navela je ministarka prosvete.

Istakla je da Ministarstvo pravde radi na promeni zakona, koja podrazumeva da će slučajevi napada na osobu zaposlenu u obrazovnom sistemu i bilo kakvih ataka na njih biti tretirani kao napadi na advokate, što znači da će sankcije izmenama i dopunama ovog zakona biti neuporedivo drugačije, jače nego što su bile do sada.

KOMENTARIŠI