Uhapšena Požarevljanka, sin slao dojave o bombama

Uhapšena Požarevljanka, sin slao dojave o bombama

Foto: Urban City / B.P.

Policija je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu donela rešenje o zadržavanju A.B.Š. (1981), majke maloletnog A.Š. koji je identifikovan kao jedan od osumnjičenih za slanje lažnih dojava o bombama, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma i Policijske uprave za grad Beograd su, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu doneli rešenje o zadržavanju A.B.Š. (rođena 1981. godine u Požarevcu) zbog izvršenja krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193. Krivičnog zakonika jer je, usled grubog zanemarivanja i vaspitanja od strane osumnjičene, njen sin, maloletni A.Š. u prethodnih mesec dana u više navrata lažno prijavio MUP RS da su bombe podmetnute u obrazovnim ustanovama.
Osumnjičena će na okolnosti krivične prijave biti saslušana 18. decembra 2023, dodaje se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

KOMENTARIŠI