Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su V.M. (1976) iz Požarevca, radnicu Preduzeća za puteve Požarevac koja ujedno obavlja i poslove u sindikatu ovog preduzeća, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera.

Sumnja se da je ona, u periodu od 2015. do 2018. godine, neosnovanim podizanjem gotovine sa računa sindikata i prebacivanjem novčanih sredstava na svoje tekuće račune protivpravno prisvojila 2.226.315 dinara.

Takođe, njoj je u navedenom periodu preko sindikata preduzeća isporučen ugalj ukupne vrednosti od 220.246 dinara, za koji nije izmirila dugovanja lažno prikazujući u knjigovodstvenoj dokumentaciji sindikata da nema dug za preuzeti ugalj.

Na ovaj način ona je, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.446.551 dinara, za koliko je oštetila sindikat.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

KOMENTARIŠI