Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Policija je u Smederevu intenzivnim radom identifikovala i uhapsila N. B. (26) iz Mladenovca koja se lažno predstavljala kao službenica Ministarstva poljoprivrede i tako od bračnog para uzela 1.000 evra kako bi im navodno izdejstvovala subvencije.

N.B. je uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivična dela prevara i lažno predstavljanje, kao i D. Z. (31) i I. G. (21) iz Mladenovca zbog sumnje da su napali oštećene.

N. B. je, kako se sumnja, lažno se predstavljajući kao službenica Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sa bračnim parom iz okoline Smedereva ugovorila sastanak u jednom motelu, gde je od njih uzela 1.000 evra kako bi im, navodno, izdejstvovala ubrzano dodeljivanje poljoprivrednih subvencija, precizirano je iz PU Smederavo.

D. Z. i I. G. se terete da su oštećenima, po izlasku iz motela na parking, zadali više udaraca, nakon čega su se, zajedno sa N. B. automobilom udaljili u nepoznatom pravcu.

Osumnjičena N. B. je sprovedena osnovnom javnom tužiocu u Smederevu, dok su D.Z. i I.G. zadržani u pritvoru da bi u roku od 48 sati uz krivičnu prijavu, bili privedeni nadležnom tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

KOMENTARIŠI