Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović uhapšeni su jutros ispred zgrade opštine. Policija upotrebila hemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi opštine, prenose “Vijesti”.

Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savetnik.

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića. Prethodno je kordon policije pokušao da uvede Upravnu inspekciju u zgradu Opštine Budva.

Ranije juče službenici Upravne inspekcije Ministarstva javne uprave sprečeni su da u skupštinsku službu Opštine Budva zavedu odluku nove skupštinske većine kojom su smenjeni Carević i Radović.

Policija upotrebila hemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi Opštine, prenose Vijesti.

Opštinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Opštine Budva, nakon što je desetak kombija punih policije jutros došlo u Budvu.

U zgradi je bili više od 100 ljudi, bila su blokirana vrata, kao i službeni ulaz gde je bilo parkirano vozilo.

Carević je ranije poručio da je “na sceni okupacija Budve”.

U kancelariji Radovića kao podrška bila su i četiri poslanika Demokratske Crne Gore.

Carević i Radović su sinoć potvrdili da će ostati u zgradi Opštine.

Oni su tada poručili da očekuju da će upravni inspektori danas sa policijom pokušati da uđu u zgradu Opštine.

Nakon incidenta, inspektori su zatražili asistenciju policije.

To je urađeno na zahtev vršioca dužnosti predsednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimir Bulatović.

Carević je juče podneo krivične prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv odbornice DPS Snežane Kuč i lider budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog “zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upad u službene prostorije”.

KOMENTARIŠI