Uhapšeno šestoro zaposlenih JP EPS u Kraljevu

Uhapšeno šestoro zaposlenih JP EPS u Kraljevu

Foto: EPS

Na osnovu rezultata kontrole Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP EPS, policija je uhapsila šestoro zaposlenih „Elektroprivrede Srbije“ iz  Kraljeva zbog zloupotrebe službenog položaja u gradnji elektroenergetskog objekta za mini hidroelektranu „Dubočica 2“.

Uhapšeni su Zoran Pantelić, glavni referent za održavanje elektroenergetskih objekata (EEO), Grujica Davidović, referent za održavanje EEO, Dejan Radić, šef službe za održavanje EEO, Milan Vučković rukovodilac sektora za održavanje EEO i mernih mesta, Dragan Mačužić, direktor Odseka za tehničke usluge Kraljevo i Saša Dimić, rukovodilac Sektora u Odseku za održavanje EEO, svi zaposleni u JP EPS u Kraljevu.

Oni su osumnjičeni da su tokom 2016. i 2017. godine nezakonito angažovali zaposlene i mehanizaciju EPS-a na izgradnji elektroenergetskog objekta za potrebe MHE „Dubočica 2“, koja je u vlasništvu Milana Vučkovića, odnosno njegove firme „Hidroenergo Dubočica“. Time su oštetili EPS i preduzeću „Hidroenergo Dubočica“ obezbedili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1,96 miliona dinara.

Za odličnu saradnju u ovom slučaju JP EPS zahvalјuje Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi kriminalističke policije, Odeljenju za borbu protiv korupcije, kao i Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcija Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

JP EPS će nastaviti kontrole da bi se predupredile ili otkrile eventualne zloupotrebe i na taj način zaštitila imovina preduzeća.

KOMENTARIŠI