Uhapšeno više lica iz Požarevca zbog krađe novca po poštama u ukupnom...

Uhapšeno više lica iz Požarevca zbog krađe novca po poštama u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara!

U banatskom novom selu uhapšena su četvorica lopova I. S. (19), M. S. (23), Z. Đ. (25) i A. N. (25) zbog sumnje da su izneli kase iz pedesetak pošta i da su operisali u protekle dve godine na teritorijama Pančeva, gde su i uhapšeni, Valjeva, Smedereva, Kragujevca, Požarevca, Kruševca, Jagodine i Kraljeva

Oni su uhapšeni u sredu u 03.30 sati ujutru posle operativnog rada pančevačke kriminalističke policije, koji je danonoćno trajao više od mesec dana. Uhapšeni su baš u momentu kada su iznosili kasu tešku nekoliko stotina kilograma na kolicima u centru sela.

Kako saznajemo, u tom momentu u toj kasi bilo je skoro dva miliona dinara. Lopovi su bili maskirani fantomkama i nosili rukavice.

Oni su prvo presekli katanac kojim je zaključana pošta, razvalili ulazna vrata i odvalili kasu koja je bila zabetonirana i izneli je na kolicima. Zbog toga kod sebe imali su maljeve, čekiće i klješta za sečenje armature.

Dovezli su se velikim mercedesom u koji je mogla da stane kasa.

Plan im je bio da kasu odnesu do neke njive gde je provale, otvore i izvade novac i onda je obavezno zapale kako bi prikrili tragove, otiske i dnk.

Kako saznajemo nikada kasu nisu obili u pošti.

Sumnja se da su lopovi na taj način ukrali 50 miliona dinara.

Sva četvorica su sa teritorije Požarevca, a najmlađi I. S. (19) bio je maloletan kada su počeli sa krađama.

KOMENTARIŠI