Ujutru mraz, tokom dana smena sunca i oblaka

Ujutru mraz, tokom dana smena sunca i oblaka

Foto: Urban City / A.K.

U Srbiji će ujutro biti slab mraz, ponegde i kratkotrajna magla, a tokom dana umereno do potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima južne i istočne Srbije sa slabim snegom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, samo se pre podne na severu i zapadu očekuju duži sunčani intervali. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni.
Jutarnja temperatura iznosiće od -5 do -1 stepen, a najviša dnevna od 3 do 7 stepeni.

U Požarevcu ujutru slab mraz. Pre podne malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, a posle podne oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura -1 stepen, a najviša dnevna oko 9 stepeni.

Prognoza za narednih sedam dana

U narednih sedam dana u Srbiji se tokom jutra u većini mesta očekuje slab mraz, u četvrtak malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, osim na istoku zemlje gde će biti pretežno oblačno, ponegde sa slabim padavinama: u nižim predelima kiša, u brdsko-planinskim sneg.
Krajem dana novo prolazno naoblačenje koje će zahvatiti severne, a u petak ujutru i pre podne i ostale predele ponegde uslovljavajući slabu kišu, u visim predelima slab sneg.
U subotu u većem delu pretežno sunčano, posle podne na jugu i jugozapadu Srbije, a zatim od nedelje i u ostalim krajevima pretežno oblačno mestimično sa kišom, a u brdsko – planinskim predelima sa snegom.

KOMENTARIŠI