Od ponoći građani Srbije mogu da uđu u Crnu Goru uz pozitivan rezultat serološkog testa – antitiela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i koji nije stariji od 30 dana.

Do sada su naši državljani morali da plaćaju PCR test koji je koštao 6.000 dinara i da čekaju satima u redovima da bi se testirali, ili uz negativan rezultat serološkog testa na antitiela klase IgM.

Imajući u vidu da testiranje na antitela klase IgG košta oko 1.200 dinara i može da se radi u privatnim laboratorijama, ušteda vremena i novca za, primera radi, četvoročlanu porodicu je očigledna.

Da bi obavezni testovi za srpske građane mogli da budu ukinuti, priča se već pune dve nedelje, o tome je u više navrata govorio i dr Boban Mugoša, direktor Insituta za javno zdravlje Crne Gore i član Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT), čoveka koji je pandan našem dr Predragu Konu.

Srpskim građanima je do pre mesec dana bio potpuno zabranjen ulazak u Crnu Goru, da bi im zatim bio dozvoljen uz obavezan PCR test.

KOMENTARIŠI