Umesto saučešća zatvor! Zakasnila da preda oružje 5 dana i sad izdržava...

Umesto saučešća zatvor! Zakasnila da preda oružje 5 dana i sad izdržava kaznu zatvora u Požarevcu!

Vojkan kaže da se njegova majka Vesna trenutno nalazi u zatvoru jer nije platila kaznu od 5 000 dinara zbog kašnjenja od pet dana

Vesna Nedeljković (58) iz Gornjeg Milanovca završila je u zatvoru u Požarevcu na izdržavanju petodnevne kazne zbog kašnjenja predaje oružja koje je pripadalo njenom pokojnom suprugu.

„Otac Veselin preminuo je 28. decembra 2016. i imao je lovačku pušku i pištolj u njegovom vlasništvu sa svim papirima. Majka Vesna oružje je odnela u policijsku stanicu u Gornjem Milanovcu 45. dan nakon očeve smrti, ali su je obavestili da je zakonski rok za podnošenje oružja 40 dana. Iako je tvrdila da nije bila obaveštena za zakonski rok, odgovor je bio da može da pročita na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova i da pisano obaveštenje nije dužna da dobije”, kaže za Glas zapadne Srbije Vesnin sin Vojkan Nedeljković.

Vojkan kaže da se njegova majka Vesna trenutno nalazi u zatvoru jer nije platila kaznu od 5.000 dinara zbog kašnjenja od pet dana, jer se nije osećala krivom.

„Bila je u žalosti, ali i nije znala za zakon koji je obavezuje na rok. Pitam se da li neko u Srbiji zna za taj zakon i da li su generacije moje majke u obavezi da se na sajtovima obaveštavaju o izmenama i dopunama Zakona”, dodaje Nedeljković.

KOMENTARIŠI