Upozorenje dr Danka Nikolića: Uočen porast broja pacijenata, još nije vreme za...

Upozorenje dr Danka Nikolića: Uočen porast broja pacijenata, još nije vreme za opuštanje

Foto: B.P. / arhiva

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 72 pacijenta sa simptomima koronavirusa, svi iz Braničevskog okruga. Kovid 19 je potvrđen kod dve trećine, dok se za ostale čekaju rezultati testova.

U ponedeljak, 1. februara, u crvenoj zoni imali smo 12 prijema u bolnicu i osam otpusta na kućno lečenje, što je novo povećanje u odnosu na prethodne dane kada smo u proseku hospitalizovali 4-5 pacijenata. Klinička slika kreće se od srednje teške do teže. Trenutno je zauzeto šest respiratora, dva pacijenta su intubirana, a četiri su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV), kaže direktor OB Požarevac Danko Nikolić i dodaje da je trenutno infekcija potvrđena kod 11 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je dvoje na bolničkom lečenju i u dobrom je stanju.

Uočeni porast broja pacijenata ukazuje da još nije vreme za opuštanje, jer je virus i dalje vrlo aktivan i cirkuliše u našem kraju. Zato i dalje važi apel svim građanima da poštuju mere zaštite,ali i da se vakcinišu u što većem broju, upozorava Nikolić.

Danas je u toku revakcinacija 99 zaposlenih u Opštoj bolnici koji su primili Fajzerovu vakcinu. Trenutno četiri naše ekipe pomažu Domu zdravlja Požarevac u imunizaciji stanovništva. U zelenoj zoni trenutno je na bolničkom lečenju 128 lica, zaključuje Nikolić.

3 KOMENTARA

  1. To je taj sns direktor sto osim plate prima svaki mesec 200 000 din kao nadzorni organ za rumunsku donaciju bolnici …vade nove prozore i stemuju nove plocice pa iznova pranje para . Zato bolnica izgleda kao seoska ambulanta sramota !

KOMENTARIŠI