PODELI
Foto: Pixabay / ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na visoke temperature u Srbiji, koje će dostići i 38 stepeni.

Kako je RHMZ saopštio, danas i u ponedeljak biće veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 38 stepeni Celzijusa, a u utorak će se samo na jugu, jugoistoku i istoku zemlje zadržati toplo, sa temperaturom oko 36 stepeni.

Vrednosti UV indeksa zračenja biće visoke ili vrlo visoke.

U nedelju sunčano i veoma toplo vreme. Vetar slab, promenljiv, krajem dana jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 22, najviša dnevna od 35 do 37 stepeni.

I prvog radnog dana sledeće sedmice biće pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 15 do 23, najviša dnevna čak od 35 do 38 stepeni.

U utorak zahlađenje uz promeljivu oblačnost ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će ujutru i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve do kraja dana proširiće se na većinu krajeva, a samo će se na jugoistoku zadržati pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 24, najviša dnevna od 27 na severozapadu do 36 stepeni na jugoistoku Srbije.

Prijatnije sveže vreme očekuje nas u sredu. Promenljivo oblačno mestimično sa kišom i pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom. Posle podne na severu i zapadu postepeni prestanak padavina i razvedravanje. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

U narednim danima biće promenljivo oblačno i svežije u odnosu na prethodne dane (sa temperaturom oko prosečnih vrednosti). Od petka sa ređom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska.

KOMENTARIŠI