RHMZ upozorava na moguće jake pljuskove sa grmljavinom i gradom i tokom današnjeg dana.

Intenziviranje grmljavinskih procesa ocekuje se u Vojvodini, a tokom dana ponovo i u ostalim krajevima uz pojavu grada i količinu padavina vecu od 20 mm za kratak vremenki period.

Danas će biti promenljivo oblacno i sparno sa pljuskovima i grmljavinom, koji ce ujutro i pre podne biti izrazeniji u severnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima, ponegde sa nepogodama, obilnim padavinama u kratkom vremenskom periodu i gradom.

Vetar ujutro umeren i jak, jugoistocni, posle podne u skretanju na severozapadni, u slabljenju. Jutarnja temperatura od 16 do 20 najvisa dnevna od 25 do 31 stepen.

I u Požarevcu će biti promenljivo oblacno sa pljuskovima i grmljavinom, lokalno obilnim padavinama u kratkom vremenskom periodu, narocito ujutro i pre podne uz mogucnost pojave grada. Jutarnja temperatura oko 20, najvisa dnevna oko 26 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 1. avgusta, u nedelju pre podne postepeni prestanak padavina, a od sredine dana u vecini mesta duzi intervali suncanog vremena.

Od ponedeljka pretezno suncano, sredinom nedelje veoma toplo. U petak osvezenje sa kisom i pljuskovima, a zatim suncano i toplije.

KOMENTARIŠI