Uređenje puteva na površinskom kopu „Drmno“: Asfaltirano 2,7 kilometara

Uređenje puteva na površinskom kopu „Drmno“: Asfaltirano 2,7 kilometara

Ukupna vrednost izvedenih radova na ovoj deonici iznosi oko 34 miliona dinara.

Asfaltiranje stacionarnih puteva duž istočne i zapadne konture površinskog kopa „Drmno“, u dužini od 2,7 kilometara, koje je ugovoreno u prošloj godini, završeno je krajem decembra. Povoljne vremenske prilike išle su naruku izvođačima radova, koji su uspeli da asfaltiraju i prvu deonicu stacionarnog puta duž zapadne granice površinskog kopa „Drmno“ u dužini od 1,3 kilometra. Reč je o putu od raspodelnog bunkera rezervi uglja na drobilani u Drmnu do „Mamut parka“, koji se nalazi u Arheološkom parku „Viminacijum“.

Ukupna vrednost izvedenih radova na ovoj deonici iznosi oko 34 miliona dinara. U novembru prošle godine okončani su radovi na modernizaciji puta od trafostanice „Rudnik 3“ do pogonske stanice „5/2“ u dužini od 1,4 kilometra. Ukupna vrednost posla iznosila je oko 45 miliona dinara. Ukupno je za modernizaciju stacionarnih puteva oko kopa „Drmno“ u 2020. godini izdvojeno 79 miliona dinara. Radove je izvela firma „PIM Hidroinženjering“ iz Beograda i članovi grupe „Bauwesen“ iz Lazarevca i „Ekomaber inženjering“ iz Pančeva.

U planu je da se duž zapadne konture ležišta modernizuje još oko 3,5 kilometara stacionarnog puta od „Mamut parka“ do trafostanice „Rudnik 4“ i lokacije na kojoj se planira izgradnja novog kontejnerskog naselja Zapad za smeštaj radnika.

KOMENTARIŠI