Uručena novogodišnja pomoć deci sa poteškoćama u razvoju

Uručena novogodišnja pomoć deci sa poteškoćama u razvoju

Petoro roditelja dece sa poteškoćama u razvoju primila je danas direktorka Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, Neda Brajković, kako bi im uručila novogodišnju pomoć opštine Veliko Gradište od po 20.000 dinara, namenjenu za lečenje dece.

Povodom novogodišnjih praznika, na predlog predsednika Dragana Milića, odlučeno je da se ne kupuje uobičajen reklamni materijal za poslovne saradnike već da se iznos od 100.000 dinara opredeli za lečenje dece i lica sa poteškoćama u razvoju. Odluku o izboru korisnika iz socijalno ugroženih porodica kojima je pomoć najpotrebnija donele su opština i Centar po proceni njihovog zdravstvenog i imovinskog stanja.

Roditeljima četvoro dece i jednog odraslog lica kojima je zbog prirode bolesti potrebno stalno lečenje i nega ova pomoć će olakšati svakodnevnu brigu i staranje sa kojima su ove porodice suočene već od rođenja dece.

Drugi deo pomoći u iznosu od 100.000 dinara opština je dodelila u vidu donacije Humanitarnoj organizaciji za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom “Srbija velikog srca“ iz Velikog Gradišta kako bi obezbedila pomoć za osobe sa i bez invaliditeta, iz socio-ugroženih i marginalizovanih kategorija, kao i osobama obolelim od malignih i retkih bolesti.

KOMENTARIŠI