Uručena pomoć roditeljima novorođenih beba

Uručena pomoć roditeljima novorođenih beba

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je roditelje novorođenih beba u prethodnom periodu koji su ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

Predsednik Milić je ovom prilikom podsetio na naknade koje obezbeđuje opština za pomoć porodici, vantelesnu oplodnju, besplatne usluge predškolske ustanove, poklon prvom rođenom detetu u novoj godini, paket za đake prvake, nabavku udžbenika za treće i svako naredno dete, nagradu učenicima za ostvarene rezultate tokom redovnog školovanja i nagradu za najbolje studente i druge.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta dodeljuju se za prvo dete u izsnosu od 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara, dok nezaposlene majke dobijaju dodatnu naknadu u iznosu od 50.000 dinara. Roditelji i bebe su opremljeni i dečjim auto-sedištima, a od JKP “Dunav“ dobili su besplatan parking za godinu dana.

Naknade i pomoć prisutnim roditeljima su, pored predsednika opštine, uručili zamenik predsednika, Slađan Marković, direktorka Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, Neda Brajković, i direktorka JKP “Dunav“, Ljubica Mitić.

Pravo na naknadu ostvarilo je 25 roditelja, od čega je 15 nezaposlenih majki. U proteklom periodu rođeno je 25 beba, 11 dečaka i 14 devojčica, a devetoro roditelja je dobilo prvo dete, 11 drugo, troje treće, jedna porodica četvrto i jedna šesto dete.

Pravo na pomoć roditelji novorođenih beba ostvaruju preko Opštinske uprave opštine Veliko Gradište i Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac.

KOMENTARIŠI