PODELI

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, uručio je danas sa svojim zamenikom i direktorkama nadležne ustanove i javnog preduzeća, nagrade roditeljima koji su, rođenjem deteta, ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

“Nikada nismo imali ovakav dan, da ovoliko beba bude prisutno. Ja sam zadovoljan i srećan, imamo ovde desetak beba koje treba da budu nagrađene, čestitam vam rođenje deteta. Ovo je peti put da uručujemo nagrade, a za to vreme je rođeno oko sto beba. Želim vam da imate još dece i da se viđamo i dalje“, poručio je roditeljima predsednik.

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta prima jedan od roditelja koji ima prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na dodatnu naknadu, u iznosu od 50.000 dinara, koja se isplaćuje preko Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac.

Opština je majkama i očevima novorođenih beba, ovom prilikom, podelila i dečja sedišta za automobil dok im je karte za besplatan parking obezbedilo JKP “Dunav Veliko Gradište“.

Pravo na naknadu ovog meseca ostvarilo je 17 porodica za 18 beba i 11 nezaposlenih majki. Rođeno je osam devojčica i 10 dečaka, od čega je devetoro prvo, petoro drugo, a četvoro treće dete.

Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište opština nastoji da kreira dobar socijalni program i obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa kroz pomoć učenicima, studentima, novorođenoj deci, nezaposlenim majkama, mladencima i ženama kojima je potrebna vantelesna oplodnja.

KOMENTARIŠI