Uskoro završetak radova na cevovodu

Uskoro završetak radova na cevovodu

Ovim radovima pristupilo se po završetku vodoizvorišta “Ostrovo“ i deo su projekta vodosnabdevanja koji će obuhvatiti sva naselja stiškog kraja do Rama

Radovi na izgradnji magistralnog potisnog cevovoda Konglavica-Kumane-Topolovnik, koji u fazi 2 obuhvataju izgradnju cevovoda od sekcionog šahta ŠVV 2 do odvojka za selo Kumane, u dužini od 1.804,48 metara, i deonicu magistralnog cevovoda od  T61 do  T75W odvojka za selo Topolovnik, u dužini od 1.006,00 metara, teku po planu i ulaze u završnu fazu.

Ovim radovima pristupilo se po završetku vodoizvorišta “Ostrovo“ i deo su projekta vodosnabdevanja koji će obuhvatiti sva naselja stiškog kraja do Rama.

Foto: Opština Veliko Gradište

Lokaciju je obišao predsednik opštine, Dragan Milić, sa svojim saradnicima, budući da se završetak ove faze, vrednosti 19.497.471 dinara bez PDV-a, očekuje već krajem decembra.

U toku je i izrada projekta prevezivanja sekundarne vodovodne mreže i magistralnog vodovoda tako da se u proleće naredne godine očekuje da počnu radovi na prevezivanju kako bi se Kumane i Topolovnik snabdevali vodom sa vodoizvorišta Ostrovo.

KOMENTARIŠI