Klavirski koncert Stefana Đokovića oduševio Požarevljane

Klavirski koncert Stefana Đokovića oduševio Požarevljane

U Centru za kulturu Požarevac, održan je klavirski koncert Stefana Đokovića, u okviru projekta “Sa Mozzartom na krilima muzike”.

Ovaj projekat ima za cilj popularizaciju klasične muzike i humanitarni aspekt doniranja sredstava od ulaznica domovima kulture, koji predstavljaju srce svakog grada i centar okupljanja njegovih građana.

Stefan Đoković, mladi i talentovani pijanista, očarao je prisutne izvođenjem dela Šopena i Lista. Njegove izuzetne bravure na klaviru nisu ostavile nikoga ravnodušnim, a publika je više puta nagrađivala ovog virtuoza aplauzom.

Iako je prvobitno planirano da se koncert održi na otvorenom u Lapidarijumu narodnog muzeja, zbog najave mogućeg nevremena, organizatori su odlučili da se koncert premesti u zatvoren prostor Centra za kulturu kako bi obezbedili neometanu i ugodnu atmosferu za sve prisutne.

Predstavnici fondacije Mozzart, koja je podržala ovaj projekat od samog početka, izrazili su zadovoljstvo što su mogli da daju svoj doprinos popularizaciji klasične muzike.

Ovaj uspešan klavirski koncert ostaje upisan u kulturni kalendar Požarevca kao događaj koji je obogatio kulturni život grada.

KOMENTARIŠI