Manifestaciju je zvanično otvorio predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski poželevši svim izlagačima dobrodošlicu i uspešnu prodaju, a sugrađanima da uživaju u lepoti cveća:

„Današnji festival predstavlja sve potencijale koje ima proizvodnja cveća i otvara mogućnosti za međusobnu saradnju izlagača, udruživanje i zajednički nastup na tržištu. Cilj manifestacije je stvaranje lepšeg, zelenijeg i zdravijeg okruženja. Danas je naš grad oaza lepóte, mirisa i raznih boja. Sam festival je šansa za razmenu iskustva, znanja, uspostavljanje kontakata i saradnje u ovoj i brojnim drugim oblastima koje unapređuju uslove života i rada.Poruka ovogodišnjeg festivala je : Cveće i ljubav prema cveću”, rekao je na kraju svog obraćanja prisutnim gostima-izlagačima i sugrađanima predsednik Krstanoski.

Zahvaljujući angažovanju direktorke Kulturno-sportskog centra Jelene Šamanc i njenom predanom timu ,ovogodišnji festival je u potpunosti uspeo,o čemu govori i impozantan broj izlagača.Na festivalu je učestvovalo oko 50 izlagača, a od toga sa cvećem, sadnicama i perenama 31 izlagač i 15 sa ostalim proizvodima (začinsko bilje, melemi, aranžmani od suvog cveća i grnčari).

Prvo mesto za najlepši štand osvojio je Ivan Đorđević iz Rače Kragujevačke, koji je kao nagradu dobio besplatno učešće na predstojećem Festivalu cveća u Požarevcu. Drugo mesto pripalo je Marku Živuloviću takođe izistog mesta, a treće mesto je osvojio Bojan Milošević iz Kusića,opština Veliko Gradište.Svim učesnicima festivala uručene su zahvalnice, a nagrađenima su dodeljeni pehari. „Festival ima za cilj razvijanje kulture življenja i podizanje svesti za uređenje zelenih površina i domova“ – rekla je direktorka Kulturno – sportskog centra „Kostolac”, Jelena Šamanc zahvalivši se svim učesnicima Festivala cveća i svim posetiocima sa željom da se naredni,četvrti Festival cveća omasovi i da postane brend kostolačke opštine.

U delu kulturno-umetničkog programa učestvovali su :

KUD„Kostolac“ i Baletski studio „Amadeus“ Požarevac – Odeljenje u Kostolcu.

Organizator Festivala cveća je Kulturno – sportski centar „Kostolac”, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac, a veliki doprinos u organizaciji manifestacije dale su Turistička organizacija grada Požarevca i Turistička organizacija Veliko Gradište.

KOMENTARIŠI