Usvojene sve odluke na 23. sednici Skupštine u Malom Crniću

Usvojene sve odluke na 23. sednici Skupštine u Malom Crniću

Foto: Urban City

U utorak, 12. marta, sa početkom u 13h održana je 23. sednica Skupštine opštine Malo Crniće.

Na dnevnom redu Skupštine našlo se ukupno 18 tačaka, od kojih se ističu odluke o usklađivanju sa novim zakonima o državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, kao i o novom zakonu o komunalnim delatnostima. To su sve odluke koje su donete u skladu sa usvojenim novim Statutom, koji je usvojen na 22. sednici Skupštine opštine, održanoj 11. februara tekuće godine.

Foto: Urban City

Odluke o kojima se još raspravljalo je set odluka o Opštinskom veću, pijacama, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda, kao i o opštinskom pravobranilaštvu.

Foto: Urban City

Od ukupnog broja odbornika, koji broji 29, na Sednici je bilo prisutno njih 23, a za većinu odluka glasao je 21 odbornik, tako da su sve odluke donešene većinom glasova.

Najveću pažnju ovog zasedanja privukli su izveštaji za budžet i finansije, i izvršenje budžeta za 2018.godinu, kao i prvi rebalans budžeta i odluka o vršenju eksterne revizije.

Pažnju odbornika je privukla i javna nabavka koja se tiče atarskog puta Kobilje – Boževac, kao i nabavka specijalnog traktorskog vozila sa produženom hidrauličnom rukom za potrebe JKP “Čistoća” Malo Crniće, koje bi u letnjem periodu služilo za održavanje trotoara, kao i za seču rastinja i  grana, dok bi se u zimskom periodu koristilo za čišćenje snega i održavanje puteva na teritoriji opštine Malo Crniće.

KOMENTARIŠI