Foto: Urban City // B.P.

Policija u Kraljevu uhapsila je osumnjičenog 20-godišnjaka iz tog grada zbog sumnje da je u proteklih nekoliko dana u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu bebu.

Dete je zbog unutrašnjih krvarenja i preloma prebačeno na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Beba je van životne opasnosti.

Osumnjičeni A. K. uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, saopštila je kraljevačka policija.

Sumnja se da je u proteklih nekoliko dana u porodičnom stanu, koristeći odsustvo svoje supruge, u više navrata fizički zlostavljao sedmomesečnu pastorku.

Beba je u kraljevačku bolnicu dovezena iz Vrnjačke Banje kolima Hitne pomoći, sa teškim telesnim povredama, prelomima nadlaktice i leve ključne kosti, hematomom na glavi i unutrašnjim krvarenjem.

Dr Tanja Tucaković, koja je primila bebu u kraljevačku bolnicu u utorak, rekla je da je zbog težine povreda dete, nakon pregleda pedijatara i dečjeg hirurga, prevezeno u Univerzitetsku dečju kliniku u Beogradu i da u tom trenutku nije bilo životno ugroženo.

U centru za socijalni rad rekli su da kao porodica nikada nisu bili evidentirani u tom centru, da se trenutno radi na utvrđivanju okolnosti u kojima su majka i dete živeli sa uhapšenim muškarcem, a proveravaju i da li je eventualno i majka bila žrtva nasilja.

Predmet će nakon toga biti prebačen u Vrnjačku Banju jer je majka sa područja te opštine.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

KOMENTARIŠI