Silovao maloletnicu, pomagao mu dečak (13)

Silovao maloletnicu, pomagao mu dečak (13)

Foto: Urban City / B.P.

Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv D.R. (40) sa prebivalištem u Knjaževcu, zbog sumnje da je silovao petnaestogodišnju devojčicu, u čemu mu je pomogao bratanac koji u tom trenutku nije imao navršenih 14 godina.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva sumnja se da je D.R. u toku noći između 23. i 24. oktobra 2023. u kući u kojoj neprijavljeno boravio u naselju Topola, upotrebom sile prinudio maloletnicu (15) na čin izjednačen sa obljubom, dok mu je njegov trinaestogodišnji bratanac iz Pančeva, pomogao u savladavanju otpora maloletne oštećene.

Tužilaštvo navodi se optuženom D.R. stavlja na teret da je izvršio krivično delo silovanje, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od pet do petnaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

„Dete rođeno 2010. godine u vreme događaja nije navršilo 14 godina zbog čega prema njemu ne mogu da se izreknu krivične sankcije zbog krivičnih dela, te je Više javno tužilaštvo u Pančevu o ponašanju deteta obavestilo Centar za socijalni rad „Solidarnost“ u Pančevu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti“, dodaje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI