Hiljade navijača dočekalo košarkaše na aerodromu

Hiljade navijača dočekalo košarkaše na aerodromu

Više stotina navijača Srbije, uglavnom mladih, okupilo se na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu i čekaju dolazak košarkaša koji su na Mundobasketu u Manili osvojili srebrnu medalju.

Avion Air Serbia koji je specijalnim letom po prvi put u istoriji leteo direktno za Manilu sleteo je oko 23.45 na beogradski aerodrom.

Navijači nose zastave Srbije, neki su u dresovima nacionalnog tima, i sa nestrpljenjem očekuju dolazak košarkaša.

Na letu je bio i Boriša Simanić kome je odstranjen bubreg. On je bio u posebnom delu, ali je kako smo uspeli da saznamo u jednom trenutku ustao i došao do ostatka ekipe što je izazvalo velike emocije kod ekipe i novinara.

Doček košarkaša još uvek nije zvanično zakazan, ali se očuje da bude u utorak ili sredu u večernjim časovima.

Okupljeni građani na aerodromu “Nikola Tesla” pozdravili su košarkaše reprezentacije Srbije uz aplauze i skandiranje njihovih imena.

Uz karakterističan pozdrav, okupljeni su skandirali košarkašima: “Šampioni, šampioni”.

„Svi za jednog, jedan za svi“, odzvanjalo je kada se sa košarkašima pojavio i selektor Svetislav Pešić dok je Bogdan Bogdanović mahao, a Aleksa Avramović je bio nasmejan.

Njemu su skandirali: „Sil***o si Nemce, Aleksa“, ali su onda navijači ponavljali i ime Boriše Simanića i Marka Gudurića.

„Ne znam šta si me pitao, ali sam presrećan smo što sam video ove ljude ovde da nas bodre i što ih je ovde večeras došlo toliko. Hvala im na tome, nadam se da su uživali u onome što smo im priredili kao ekipa i kao tim. I to je to“, rekao je Bogdan Bogdanović, kapiten ekipe Srbije.

„Bogdan kapiten, jedan je Bogdan kapiten, Bogdan kapiten“, vikali su za to vreme okupljeni Srbi, dok je selektor Pešić po glavi milovao Aleksu Avramovića dok su njemu skandirali.

Veliki broj predstavnika medija je prisutan na beogradskom aerodromu.

KOMENTARIŠI