Vaskrs u Parizu, 1. maj u Kapadokiji

Vaskrs u Parizu, 1. maj u Kapadokiji

Srpske agencije nude izuzetno bogat izbor aranžmana za predstojeće praznike. Dvodnevna poseta Temišvaru košta 49, a trodnevna Budimpešti – 89 evra.

Let balonom u Kapadokiji, ručak u Moskvi, žerbo kocke u Budimpešti, pivo u Irskoj ili espreso u Veneciji… Turisti iz Srbije već uveliko uplaćuju vaskršnja putovanja koja se nude u našim agencijama.

Jedno od najpopularnijih vaskršnjih odredišta je Moskva, za koju petodnenvo avionsko putovanje košta 299 evra. Traženi su i kratki, trodnevni “gradski predasi”, kakva je Budimpešta, gde dva noćenja i autobuski prevoz koštaju 89 evra ili Venecija gde isti aranžman košta 79 evra. Oni koji rade za praznik mogu da “skoče” do Temišvara na dva dana za 49 evra, a oni koji imaju vremena treba da iskoriste popust za Pariz, gde na osam dana može da se otputuje za 259 evra.

Dva izuzetna putovanja u Tursku organizuje “Olimpik travel” u maju, a prvo je za praznik, petodnevno putovanje u Kapadokiju. Najveća prednost ovog avionskog aranžmana je što su svi izleti i ulaznice uključeni u cenu od 599 evra. Turisti koji krenu put Kapadokije putovaće u monaški centar Goremu, koji je osnovao Sveti Vasilije u 4. veku. Videće mnoštvo crkvica na čijim zidovima su vizantijske freske, dolinu Zelve, grad u stenama u kojem su živeli hrišćani do 1942. godine. Kroz Pašab dolinu posetioci će uživati u pogledu na kupasto oblikovane ćelije, u hetitskom Avanosu će kupiti ručno rađenu keramiku. Uživaće i u prelepo ukrašenim kamenim kućama u Sinasosu, gde su letovali bogati ribari iz Istanbula. Silaziće u podzemni grad Kajmakli, gde je na osam nivoa živelo 5.000 ljudi!

Ko propusti ovo putovanje sa “Olimpikom” može da 31. maja krene u legendarni Istanbul, vidi Izmir, mističnu Troju, čuveni Efes, kaskade Pamukale, neverovatni Pergamon, tajanstvenu Konju, prelepu Kapadokiju, a putovanje završe u Ankari. Ovo devetodnevno putovanje košta 979 evra, a u cenu su uključeni polupansion, svi izleti i ulaznice.

Oni koji nikada nisu popili pivo u Irskoj, 8. maja mogu to da isprave, jer tada počinje sedmodnevno “Olimpikovo” putovanje u ovu zelenu zemlju. Pored posete čuvenoj Ginisovoj pivari, turisti će u Dablinu videti i Triniti koledž, bajkovite prizore Galveja, zamkove i ostale atrakcije.

KOMENTARIŠI