Veje sneg u Požarevcu i okrugu, obavezne zimske gume

Veje sneg u Požarevcu i okrugu, obavezne zimske gume

U Požarevcu i okolini od jutros veje sneg, ali zbog temperature od oko 1 do 2 stepena nema zadržavanja snega, osim u višim delovima grada gde ga ima naročito na krovovima i sporednim ulicama u raskvašenom stanju.

Trenutno je na snazi žuti meteoalarm za Požarevac i ostatak Braničevskog okruga koji će takođe biti upaljen po poslednjim podacima RHMZ-a i u subotu, 21. januara.

Podsećanja radi, do 1. aprila za automobile je obavezna zimska oprema na četvorotočkašima, a u zimsku opremu spadaju četiri pneumatika kod kojih dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od četiri milimetra.

Po zakonu, u obavezi ste da imate sve četiri zimske gume sa oznakom M+S (MS, M-S ili M&S), ali samo ako su na putu sneg, led ili poledica.

Gume za sve sezone su posebno označene od strane proizvođača. Na primer, All Season, All Weather ili niz sledećih simbola: sunce, list, oblak sa kišom i snežna pahulja ili nešto slično.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Pogledajte video kako trenutno u Požarevcu veje sneg:

KOMENTARIŠI