Velika čast za Požarevac: Cilj trke Kroz Srbiju 2. avgusta u Požarevcu

Velika čast za Požarevac: Cilj trke Kroz Srbiju 2. avgusta u Požarevcu

Foto: Urban City / B.P. 2018.

Direktor trke Kroz Srbiju Vladimir Kuvalja i sportski direktor Saša Gajičić, posetili su prethodne sedmice i Požarevac, gde su sa Gradonačelnikom Banetom Spasovićem održali sastanak uoči ovogodišnje trke Kroz Srbiju.

Foto: Facebook / / Gradonačelnik

Krajem jula i početkom avgusta voziće se 59. biciklistička trka Kroz Srbiju. Gradovi domaćini etapea biće Istočno Sarajevo, Priboj, Mionica, Beograd i Požarevac, a biciklisti će voziti i na Jahorini i na Zlatiboru.

Čelnici najprestižnije trke u Jugoistočnoj evropi uveliko se spremaju za početak takmičenja.

“Posebno mi je drago što sam sada čuo da je početak trke iz Sarajeva, iz Republike Srpske, da se trka završava ovde u našem prelepom gradu Požarevcu. Što se tiče našeg grada ovo je izuzetno velika šast i zadovoljstvo što će se trka završiti u našem prelepom gradu Požarevcu i da se pokažemo naravno kao dobri domaćini kao što je i ranije slučaj bio”, izjavio je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Požarevac je grad koji je prepoznatljiv po Ljubičevskim konjičkim igrama i po trci Kroz Srbiju, s obzirom na to da je Požarevac dugogodišnji domaćin etapa na našoj najznačajnijoj trci. Na obostrano zadovoljstvo, odlučeno je da se ovogodišnja trka završi 2. avgusta upravo u Požarevcu.

“Centralna manifestacija tradicionalno su Ljubičevske konjičke igre koje se uvek održavaju uvek prvog vikenda u septemmbru. Ove godine očekujemo da igre bude na višem nivou, i sveke godine dižemo tu lestvicu što se tiče sportskih događaja”, dodaje Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca.

Foto: Urban City 2018.

Trka kroz Srbiju je međunarodni sportski brend Srbije, čemu u prilog ide i činjenica da će ova prelepa manifestacija uskoro ući i u prvu kategoriju Svetske biciklističke federacije.

“Možemo se na ovaj način predstaviti i široj, ne samo republičnoj, već i medjunarodnoj javnosti, imamo dosta turističkih potencijala, dosta ulažemo u turističku infrastrukturu, i sad imamo priliku da u naredna dva meseca do početka trke da se predstavimo na najbolji mogući način”, napomenuo je gradonačelnik Požarevca.

“Požarevac je već dugi niz godina domaćin trke Kroz Srbiju i nezaobilazno mesto i u budućnosti. Ja sam ovde dolazio i kao biciklista, i kao član organizacije, i kad imate priliku da razgovarate sa ljudima iz Požarevca, ljudima koji vode Požarevac, izuzetna je čast da budete tu i da budete tako prihvaćeni. Uvek se pominje kome je veća čas, ipak je veća čast trci Kroz Srbiju, jer kad imate tekve domaćine, onda sigurno imate i uspeh”, dodaje Vladimir Kuvalja, direktor trke Kroz Srbiju.

Nema sumnje da nas ove godine na cilju u Požarevcu očekuje pravi spektakl, ali i veliki broj navijača koji su i u prethodnim godinama na prelep način dočekivali karavan sa 160 vozača iz 30 svetskih zemalja.

I ove godine u direktori trke Kroz Srbiju Kuvalja i Gajičić posetiće vrtiće i osnovne škole u Požarevcu, ali i u Istočnom Sarajevu, Priboju, Mionici i ostalim gradovima kroz koje će trka proći, gde će organizovati i trke pretškolaca i osnovaca.

Najboljim mladim Požarevljanima će i ove godine biti uručeni bicikli i druge vredne nagrade, u sklopu promocije biciklizma u čitavoj zemlji.

KOMENTARIŠI